Det startede i slutningen af tresserne, hvor min far købte en Breton hos barbereren i Barløse på fyn faderen til hvalpen var Nydams Benny, årsagen til at min far købte Breton var, at han havde læst hos dyrlægen om denne Franske stående hund, at den havde Pointerens fine næse og Setterens faste stand, det gjorde udslaget, men det vigtigste var nok at min mor ikke ville have en stor hund.

Jeg har således jagtet med Bretons i snart 40 år, og haft mange gode hunde og også i blandt noget knap så godt.

Min første Breton var Langvads Ascar en rigtig bandit, som jeg i 1986 købte hos Erling Ckristensen i Skjern. Det var en fantastisk jagthund, men den var en stor bandit som var lidt voldsommere end godt var, dens største fordel var, at den ledte mig til forbindelse med Lise & Mogens Langvad.

Lise og Mogens har siden været en stor del af vores hundeliv, og med Mogens har jeg tilbragt mange gode timer med jagt og hundesnak, han er stadig en god ven at kontakte når man mangler råd.

I 1995 Købte vi Langvads Linka, vores første tæve, den var efter Langvads Inka og Langvads Virak, det viste sig hurtigt, at vi havde fået en kanon hund, som var fantastisk vildtfinder, nem at dressere og meget samarbejdsvillig, jeg gik heller ikke dengang meget på prøve, og manglede måske også lidt held i de afgørende øjeblikke, men hun blev da vist frem. Efter første parring i 1998 med en fransk hund der hed Gallus faldt der et kuld hvalpe, som blev solgt til
almindelige jægere som ikke gik på prøve. Året efter var jeg igen på hovedprøve, og der var der en gut som kunne se kvaliteterne i Linka for en dag ringede Jan Nielsen Aulum og spurgte om ikke jeg skulle have hvalpe på Linka, for så ville han foreslå at vi brugte Marco oppe fra Bjarne Siig, jeg sagde ja hvorfor ikke.

Dette blev ikke alene til gode hunde men også et godt venskab med Jan, Kiss og deres dejlige børn, Jan er ligeledes en god rådgiver i avl og dressur, hans resultater viser at der er en fantastisk hundemand deroppe i Aulum, han er ligeledes meget involveret i udsætning og pleje af agerhønsebestanden, noget som også ligger mig på sinde.  

Den efterfølgende sommer fik vi så kuldet med Syrach,som ejes af Jan Nielsen Aulum, og Schatchmo,som ejes af Kaare Vangelstein, og et par til som ikke kom på prøve, de to ovennævnte har som bekendt klaret sig rigtig godt i henholdsvis Danmark og Norge. 

I 2003 Gentog vi denne parring, den gav Malthe var ejet af Bjarne Siig, nu ejes Malthe af Jan Nielsen,  Virak ejes af Peer Bech og Vitesse ejes af mig selv, plus en som ikke har været på prøve, de tre førstnævnte har som bekendt også klaret sig rigtig godt.

I 2005 forsøger vi for, at holde linien og bevare Linka blod at parre med en søn af Fanch St. Lubin dette giver Perle, som ejes af Jan Nielsen og Zeus, som ejes af Kaare Vangelstein , Perle ved Jan Nielsen blev årets unghund 2007, mens Zeus ikke rigtig har haft heldet på prøve men har klaret sig rigtig fint på udstilling, Kaare siger nu at han er ved at være færdig til markprøve.    

Desværre måtte vi sige farvel til Langvads Linka med en sprøjte en novemberdag i 2007, det var hårdt ag miste en god jagthund, men i al beskedenhed satte hun sit præg på breton avlen nogle år.

Livet går videre og den 27. Maj 2008 blev Vitesse parret med Rapide Kerveillan Fransk for, efterår, brugs og udstillings champion, og lur mig om ikke der kommer en ny Linka fra denne parring.  


Ovenstående parring lykkedes desværre ikke, Vitesse blev scannet positiv med hvalpe på 28. dagen, men gik tom, uden at vi så en egenlig abort. Vi prøver igen snarest muligt men med en dansk hanhund, formentlig PVN´s Poker.